nieuws

Haags collectief voor design opent deuren

Geen categorie

Den Haag is weer een nieuw creatieve broedplaats rijker: afgelopen vrijdag opende Hangar36 zijn deuren. In de voormalige werkplaats van KPN aan de Binckhorstlaan vestigden zich acht ondernemingen: 0900-design, Blik, Bureau CQ, Concreet, Duel, Petra van Trigt, Pixel8 en Studio Überdutch.

De bedrijven vertegenwoordigen alle schakels in een ontwerpproces: de designers, de ontwikkelaars, de producenten, de stylisten, de fotografen, de marketingspecialisten, het jonge talent en niet te vergeten: de consument. Zo is binnen Hangar36 de hele keten van schets en concept tot uiteindelijk productontwerp mogelijk door de samenwerking tussen de verschillende bedrijven. 

Hangar36 Gevel.jpg    Hangar36 Algemene ruimte li.jpg

Bedrijven en consumenten kunnen in Hangar36 terecht voor bijvoorbeeld interieuradviezen, workshops, lezingen, productintroducties en tentoonstellingen op het gebied van interieur en design. Bezoekers kunnen dwalen door diverse huiselijk ingerichte stijlkamers, die zijn gerealiseerd in samenwerking met Histor en Eijffinger. Door de grotere presentatieruimte heeft 0900-design een aantal nieuwe merken aan de collectie kunnen toevoegen, zoals Belux, Designonstock.com, Dutch Originals, Flos, Foscarini en Moooi. Verder is gekozen voor toepasbare, vernieuwende ontwerpen van veelal Nederlandse bodem.

0900-designstore entree lig.jpg Entree 0900-designstore.

Hangar36 is een initiatief van de Haagse interieurwinkel 0900-design. De eigenaren van de winkel deden een beroep op De Creatieve Stad, het programma van de gemeente dat creatieve ondernemers stimuleert om zich in Den Haag te vestigen. Ook Hangar36 ontving de nodige steun. Wethouder Henk Kool van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie meent dat dit initiatief de uitstraling van Den Haag als creatieve stad versterkt. 

Hangar 36.jpg

www.hangar36.nl 
www.csdenhaag.nl 

Reageer op dit artikel