nieuws

Experimenteren met Corian

Geen categorie

De nu 48-jarige Brusselse ontwerper Pol Quadens mag tot de kleine groep Belgische ontwerpers worden gerekend die internationaal zijn doorgebroken. De designer verkent voortdurend de mogelijkheden van nieuwe materialen en wilde met het massieve composietmateriaal Corian werken omdat de flexibiliteit, structuur en weerstand hiervan zich er goed voor leent om de meest grillige vormen te creëren.

Pol Quadens-TORSADE.jpg

De designgalerie van veilinghuis Pierre Bergé & Associés in Brussel zette daarom een verkooptentoonstelling op rond 35 door Quadens ontworpen buitenobjecten, uitgevoerd in Corian in een gelimiteerde oplage van 2 tot 6 exemplaren. Op de tentoonstelling, genaamd Inside/Outdoors, zijn stoelen, zitbanken, een fontein, schommel en parasol te zien, zoals de kast ‘Ma cabane au Canada’, die eerder een sculptuur is dan een gebruiksvoorwerp. De stoel Taormina is sober vormgegeven en bestaat uit drie vlakken (driezijdig gebogen zitschelp/rug/armliggers), die overgaan in de poten. 

Pol QuadensCHAISE_TAORMINA .jpg

Inside/Outdoors is te bezichtigen tot en met 30 september in La Galerie de Pierre Bergé & Associés, Grote Zavel 40 in Brussel. Bij deze tentoonstelling is een catalogus uitgegeven. 

www.pba-auctions.com
www.corian.com

Pol QuadensTABLE_TAORMINA .jpg

 

Reageer op dit artikel