nieuws

En de genomineerden zijn…

Geen categorie

De jury van de Lensvelt de Architect interieurprijs, gisteren bijeen bij Sdu Uitgevers in Den Haag, heeft de nominaties van 2008 vastgesteld. De vijf genomineerde projecten zijn:

– Informatiecentrum Rechtspraak in Rotterdam door Atelier Kempe Thill. In dit volledig transparante, zorgvuldig gedetailleerde en gematerialiseerde volume, dat kan worden opgevat als een groot meubelstuk, kunnen burgers terecht met vragen over de rechtspraak. 

– Watertoren in Delft door Rocha Tombal Architecten. Een meditatiecentrum, waterwinkel en café zijn in een monumentale watertoren ondergebracht en onderling verbonden door een sculpturale trap. 

– MGH20 in Rotterdam door Richard Hutten Studio. Het interieur van de mannenmodewinkel van styliste en ontwerpster Margreet Olsthoorn lijkt niet te zijn ingericht. De gestripte en huidkleurig gespoten ruimte is ruig en authentiek en wijkt sterk af van een standaard verkoopomgeving. 

– Boerderij in Lage Mierde door Wim de Vos. Enkele bouwkundige ingrepen resulteren in een vloeiende overgang tussen binnen en buiten, terwijl de eenvoudige materialisering en diffuse daglichttoetreding een dromerige sfeer oproepen. 

– Kantoor Wieden + Kennedy, Amsterdam door NEXT architects. Door in het gebouw vides te maken en gangen door te trekken, is een cluster van historische panden op een vanzelfsprekende manier met elkaar verbonden en heeft het complex een nieuw hart gekregen.

De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Liesbeth van der Pol (Rijksbouwmeester, Dok architecten), Petra Blaisse (Inside Outside), Ronald Hooft (prasthooft), Mariet Schoenmakers (AM Wonen), Wieki Somers (Studio Wieki Somers), Ivo Vanhamme (BOB361 architecten) en secretaris Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect). 

Lees alles over de Lensvelt de Architect interieurprijs op: www.lai2008.nl

Reageer op dit artikel