nieuws

Ahrend krijgt Erkenning Goed Industrieel Ontwerp

Geen categorie

Maar liefst vier Ahrend-producten krijgen de Erkenning van Goed Industrieel Ontwerp: de Clipline, de 750-, de 800- en de 312-serie. Op 26 september zullen de GIO Erkenningen in Amsterdam worden uitgereikt.

Op veler verzoek zijn de Goed Industrieel Ontwerp Erkenningen opnieuw ingesteld. “Dit was de enige prijs die ons land kende voor het vakmanschap van ontwerper en opdrachtgever en nu is een belangrijk Nederlands kwaliteitskeurmerk in ere hersteld”, aldus initiatiefnemer Gerbrand Bas. De GIO-Erkenningen werden van oudsher toegekend in zes productcategorieën: consumentenproducten, retail, voeding, projectinrichting, professionele producten en omgevingsinrichting en verkeer. Daaraan is dit jaar een Special Award voor innovatieve materiaaltoepassingen toegevoegd.

Met de draaibare loungestoel Clipline speelt ontwerper Frans de la Haye in op de vraag naar informele werkomgevingen. De Ahrend 750-serie bestaat uit werkplekken en loungewerkplekken die afwisselend als project-, vergader-, studie- of leestafels kunnen worden gebruikt. Deze collectie is ontworpen door Wijtse Rodenburg naar een concept van Dirk-Jan Postel van Kraaijvanger Urbis architecten en Bas Pruijser naar een concept van Veldhoen + Company. 

Rodenburg tekende ook voor het ontwerp van de Ahrend 800, een innovatief tafelsysteem voor thuis en op kantoor. Pruijser is verantwoordelijk voor het design van het Ahrend 312-tafelprogramma, dat zich kenmerkt door de combinatie van het ronde tafelframe en de vierkante tafelpoot. 

De GIO-Erkenning is een initiatief van Designlink. Designlink vormt een schakel tussen vraag, aanbod, kennis en beleid. Tezamen met haar regionale partners opereert zij op het snijvlak van vraag en aanbod.

www.ahrend.com
www.designlink.nl 

Reageer op dit artikel