nieuws

Warmtewinmuur in kinderdagverblijf

Geen categorie

Janssen de Jong Groep gaat een warmtewinmuur aanbrengen in het nieuwe gebouw van een kinderdagverblijf in Amsterdam. Janssen de Jong is licentiehouder van het ltv-systeem op zonne-energie, dat is ontwikkeld door ingenieur L.W. Koot van Koot Energie Konsulent in Petten.

Warmtewinmuur in kinderdagverblijf

Voor de warmtewinning wordt een betonelement aangebracht in de zuid- of westgevel. De muur vangt de zonnestraling op en onttrekt de thermische energie, die wordt opgewaardeerd met een warmtepomp en zich via vloerverwarming door het gebouw verspreidt.

De warmtewinmuur is eerder getest in een recreatiewoning. De muur van het kinderdagverblijf wordt gemonitord voor een verdere optimalisering van de systemen. Doelstelling is om uiteindelijk de volledige warmtevraag gedurende het hele jaar te realiseren zonder extra verwarmingsbron.

Reageer op dit artikel