nieuws

Techniek – Nieuwe allround afbouwplaat

Geen categorie

Eternit brengt een nieuwe afbouwplaat die geschikt is voor wanden, vloeren en plafonds in droge en natte ruimtes: Hydropanel. Het gaat om een cementgebonden vezelplaat die schok- en waterbestendig is, geluidsisolerend en brandwerend.

Techniek – Nieuwe allround afbouwplaat

De weerstand tegen accidentele schokken is hoog: een belangrijke eigenschap tijdens transport en montage. Ook draagt het paneel bij aan de stijfheid van de constructie. De platen zijn 100% waterbestendig en rotvrij en dampopen. Ze hebben een hoge alkalische waarde, waardoor ze bestand zijn tegen vele levende organismen. Bovendien heeft de plaat een grote dimensionele stabiliteit. Na volledig met vocht te zijn verzadigd en weer gedroogd, herneemt de plaat volledig zijn initiële vorm en eigenschappen. Hij vervormt niet, er treden geen scheuren op en tegels komen niet los.

In combinatie met isolatiemateriaal heeft de plaat goede akoestische eigenschappen. Ook biedt hij de mogelijkheid een brandwerendheid tot 120 minuten te bereiken. De platen zijn niet-ontvlambaar en niet brandverspreidend.

Reageer op dit artikel