nieuws

Techniek – Fermacell Vloerelementen in Brede School De Kikker

Geen categorie

De combinatie van houten verdiepingsvloeren en vloerverwarming is bij Brede School De Kikker in Amsterdam Osdorp gerealiseerd met behulp van Fermacell Vloerelementen. Gebouw De Kikker, ontworpen door Dok Architecten, kreeg onlangs de eerste Amsterdamse Architectuurprijs mee en ontving derhalve de ‘Gouden A.A.P’.

Techniek – Fermacell Vloerelementen in Brede School De Kikker

De knalgroene Brede School De Kikker omvat twee basisscholen, een kinderdagverblijf en een vestiging van de GG&GD. De draagconstructie is geheel uitgevoerd in hout, wat het gebouw licht maakt in gewicht en uitstraling. Voor de nieuw ontwikkelde verdiepingsvloeren, die ook zijn opgetrokken uit hout, zocht de ontwerper een lichte afwerking die geluidsisolerend is en goed te combineren met vloerverwarming.

Fermacell Vloerelementen passen hier goed in. Bij De Kikker is de vloerverwarming ingebed in polystyreenplaten, waar overheen de Fermacell Vloerelementen zijn gelegd. De vloerelementen zijn licht van gewicht, geluidsdempend en brandwerend.   Omdat het een droog vloersysteem is, komt er geen vocht vrij dat in aanraking kan komen met de houten constructie. Bovendien is de dichtheid van de Fermacell Vloerelementen dermate hoog, dat de warmte van de vloerverwarming efficiënter kan worden benut dan bij traditionele vloersystemen.

Fermacell is de merknaam van de gipsvezelplaten van Xella Droogbouw Systemen BV.

www.fermacell.com

Reageer op dit artikel