nieuws

Project – RTKL wint Chinese planning en ontwerpcompetitie

Geen categorie

RTKL, een dochteronderneming van ARCADIS, is als beste uit de bus gekomen in de Dongli Lake Competitie in China.

De competitie, die werd gesponsord door het planbureau van de stad Tianjin en de regionale overheid van het Tianjin Dongli District, was uitgeschreven onder vier mondiaal opererende bureaus. Het betreft het ontwerp van een masterplan voor het Dongli Lake gebied, dat een oppervlakte beslaat van 85 vierkante kilometer. 

Het masterplan door RTKL gaat uit van een duurzaam gebouwde omgeving, waarin nieuwe bouwkundige facetten worden toegevoegd. Het wegennet en de stedelijke oriëntatiepunten worden opnieuw strategisch ingedeeld. Ook wordt de nieuwe stad Lingang geïntroduceerd. Tijdens de presentatie zette RTKL uiteen hoe de stad Tianjin en het nabijgelegen Beijing meer kunnen profiteren van hun natuurlijke sterktes. Zo kunnen ze in de toekomst beter presteren op zakelijke en toeristisch gebied. In het plan zijn een internationaal conferentiecentrum, een trainingscentrum, een gezondheidscentrum en een breed scala aan recreatieve faciliteiten opgenomen.

De jury was onder de indruk van de presentatie en zeker ook van de aanpak die RTKL voorstaat met betrekking tot aspecten van stedelijke duurzaamheid. Het masterplan gaat onder meer uit van een doorvoer georiënteerde stedelijke ontwikkeling en een woongebied dat grenst aan het water. Daarbij houdt het masterplan rekening met de geothermische bronnen van de stad Tianjin voor de bouw van spa en resort faciliteiten. Verder worden alle openbare gebouwen gesitueerd aan het water, waar jaarlijks festivals en andere stedelijke evenementen zullen plaatsvinden.  

Het succes van dochter RTKL versterkt de positie van ARCADIS in Azië, een belangrijke groeimarkt voor de onderneming, aldus Harrie Noy, voorzitter van de Raad van Bestuur.

www.arcadis-global.com

Reageer op dit artikel