nieuws

Project – Ontmoetingsplek aan de rivier

Geen categorie

Sinds kort zijn de dorpskern van Cuijk en de rivier de Maas weer met elkaar verbonden. De verbindende schakel is een metershoge kadewand ontworpen door Buro Lubbers. Inwoners en bezoekers van het oude Romeinse stadje kunnen hier flaneren over de boulevard of genieten van het uitzicht aan de waterkant.

Project – Ontmoetingsplek aan de rivier

Grote inspiratiebron was de sfeer en de schaal van de rivier, daarom maakten de ontwerpers gebruik van ruige en stoere materialen. Voor de kadewand is gebruik gemaakt van Cortenstaal en het strakke plateau van de boulevard bestaat uit stelconplaten. De contouren van Romeinse archeologische vondsten zoals tempels, grachten en een brug zijn samen met toelichtende teksten uit de betonnen platen gewassen. Hellingbanen en trappen leiden naar de waterkant en kunnen tijdens evenementen dienst doen als tribunes. De kade is ingericht met houten bankjes. Door bij de bestaande haven dezelfde houten materialisering toe te passen, is deze volledig geïntegreerd in de recreatieve zone aan het water. 

De kadewand is de eerste fase van een stedebouwkundig en landschappelijk project dat Buro Lubbers in Cuijk uitvoert. Ook het kerk- en museumplein en de begraafplaats worden heringericht, bovendien wordt een beeldkwaliteitplan opgesteld voor wonen aan de Maasboulevard. 

www.burolubbers.nl

Reageer op dit artikel