nieuws

Project – Eneco kiest voor nieuw CO2 neutraal kantoorgebouw

Geen categorie

Eneco betrekt in 2010 een nieuw, duurzaam hoofdkantoor in Rotterdam Prins Alexander.

Project – Eneco kiest voor nieuw CO2 neutraal kantoorgebouw

Het ontwerp voor het onderkomen is afkomstig van Dam & Partners Architecten.

Het nieuwe hoofdkantoor bestaat uit drie gebogen bouwdelen die een centraal atrium omsluiten. In het ontwerp zijn bijzondere technische en duurzame oplossingen verwerkt op het gebied van zonne–energie, windenergie en luchtcirculatie. Het kent een uitgekiende, op de zon georiënteerde ruimtelijke opbouw en getuigt van veel aandacht voor materialisering, kleurgebruik en groentoepassing. Het gebouw wordt voorzien van een grote daktuin.

Het kantoor gaat 1400 medewerkers huisvesten en zal een A+ energielabel krijgen. Ook bij de interieurkeuzes worden hoge eisen gesteld aan het aspect duurzaamheid. Het pand maakt gebruik van aquifers voor warmte- en koude opwekking (warmtepompen halen de basisverwarming en -koeling uit een ondergrondse waterbel), aangevuld met stadsverwarming. Er wordt nog gezocht naar innovatieve systemen voor zonne–energiecellen op het dak en toepassing van windenergie.

Reageer op dit artikel