nieuws

Olympische Spelen 2008

Geen categorie

Vandaag, even na 2 uur Nederlandse tijd (plaatselijke tijd 8 over 8) is het zover. Dan gaan de Olympische Spelen officieel van start met de openingsceremonie in het National Stadium (The Birdsnest) in Peking.

Olympische Spelen 2008

In het ontwerp van Herzog & de Meuron zullen tijdens de Spelen onder andere Rutger Smith (kogelstoten en discuswerpen) en Eugene Martineau (meerkamp) om een gouden medaille strijden. 

De overige Olympische deelnemers sporten in stadions die minstens zo mooi zijn. Zo neemt Theo Bos het op tegen zijn concurrenten in het Laoshan Velodrome, een ontwerp van Schuermann Architects en zwemmen Marleen Veldhuis en Pieter van den Hoogenband hun afstanden in het National Aquatics Centre, een ontwerp van het Australische Peddle Thorp Walker Architects (PTW). 

De Olympische Zomerspelen van 2008 beloven niet alleen veel goeds op sportief gebied, ook de architectuur is de moeite waard. Op onze speciale Olympische Spelen-pagina op deze website een selectie van Olympische locaties, samengesteld door onze correspondent, Harry den Hartog. 

Dertien dagen na de einddatum 24 augustus van de 29e Olympische Spelen in Beijing zullen de Paralympische Zomerspelen beginnen, van 6 tot en met 17 september 2008. 

De Paralympische Spelen worden gehouden in dezelfde stadions als de Olympische Spelen van 8-24 augustus. Voor het belang van het vervoer, zijn de meeste complexen in het bereik van de ‘Olympic Green’ en het universiteiten terrein. Het Olympisch dorp zal ook het dorp van de Paralympics zijn.

Op 13 augustus verschijnt de Architect juli/augustus met daarin achtergrondartikelen over Beijing en de Olympische Spelen. 

Reageer op dit artikel