nieuws

Naslagwerk beplanting op gevels

Geen categorie

SBR heeft een naslagwerk uitgegeven over de beplantingsmogelijkheden op gevels. ‘Gevels in ’t groen’ zet de bouwkundige, constructieve en esthetische consequenties van groene gevels op een rij.

 Tot de vooroordelen over gevelbegroeiing behoren het idee dat de planten schade zouden toebrengen en de muren vochtiger zouden maken en dat begroeide gevels veel onderhoud zouden vergen en ongedierte aantrekken. Met gebruikmaking van moderne technologieën hoeft dat echter niet. De uitgave laat zien welke mogelijkheden ontwerpers hebben, van soorten groene gevels en beplantingen tot mogelijkheden bij renovatie, watergeefsystemen en het onderhoud.

Onderzoek heeft uitgewezen dat groene gevels helpen bij het terugdringen van fijnstof en dat het koeler is in wijken metrelatief veel groene gevels. Verder reduceert gevelbegroeiing de geluidsbelasting. Vanwege de positieve effecten stimuleert de overheid de toepassing van groen, vooral in stedelijk gebied.

www.sbr.nl

Reageer op dit artikel