nieuws

Interieur – Moderne folklore van Moroso

Geen categorie

Aan de nieuwe collectie die Moroso dit jaar toonde op de Salone del Mobile in Milaan, leverde ook de Nederlandse ontwerper Edward van Vliet een bijdrage.

Hij tekende voor de kleurrijke en verfijnde verzameling van ontwerpen met de naam Sushi, bestaande uit meubels geïntegreerd met tapijten en verlichtingsarmaturen: de Block seats Sushi, de lamp Rontonton, het bankstel Karmacoma, de poef Donut, de fauteuil Juju en het tapijt Spirocube. 

Moroso-Block seat Sushi.jpg Block seat Sushi.

De fauteuil en de hocker Sushi zijn geïnspireerd op universele lagen, zoals die in de natuur en architectuur voorkomen. Dit concept keert ook terug in de Karmacoma: een bank met een harde buitenlaag, daarin stevige kussens en daarop zachte comfortabele kussens om in weg te zinken. De drie verschillende stoffen benadrukken de gelaagdheid.

Moroso -Juju .jpg  Fauteuil Juju.

De poef Donut is een groot rond eiland, voorzien van een patchwork van kleurrijke stoffen. Alle stoffen, voorzien van ingeweven patronen of figuratieve borduursels, zijn speciaal ontwikkeld voor deze collectie. De meubelstukken vormen een natuurlijke eenheid door prachtige grote geborduurde Koi-karpers en spirografische bloemen. 

De grote en kleine lampen Rontonton zijn gemaakt van geperforeerde platen aluminium, die voor een bijzondere reflectie zorgen. Het Spirocube tapijt is een andere interpretatie van modernistische folklore. De spirografische patronen uit de meubels komen terug in het tapijt en vormen zo de basis voor deze inventieve serie meubelen.

Moroso-Rontonton .jpg  Lamp Rontonton.

www.sevv.com
www.moroso.it

Reageer op dit artikel