nieuws

Genomineerden AM NAi Prijs 2008 bekend

Geen categorie

De jury van de AM NAi Prijs 2008 heeft uit 76 inzendingen de volgende gebouwen genomineerd voor het beste gebouw van een jonge architect. Witbrant West in Tilburg door JMW, Paviljoen Strand aan de Maas in Rotterdam door Monadnock, Villa Overgooi in Almere door Next Architects en Villa 1 op de Veluwe door Powerhouse Company.

De prijs is een initiatief van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en hoofdsponsor AM, gebiedsontwikkelaar van woonomgevingen, stedelijke centra, kantoren(parken) en winkelcentra. Het NAi en AM willen met de prijs de positie en de kwaliteit van de jonge architecten in Nederland belichten. 

De jury van de AM NAi Prijs bestaat uit   Mariet Schoenmakers (directeur gebiedsontwikkeling AM), Tracy Metz (schrijver en journalist NRC), Jeroen van Schooten (voorzitter BNA en architect bij bureau Meyer en van Schooten), Jacob van Rijs (MVRDV) en juryvoorzitter Ole Bouman (directeur NAi). 

In november wordt de winnaar bekend gemaakt. Dit bureau wint een geldbedrag van 10.000 euro.

Meer informatie: www.nai.nl

Reageer op dit artikel