nieuws

Design Museum Gent breidt uit

Geen categorie

Na vijftien jaar zal het Design Museum in Gent worden uitgebreid. Daar is zeven miljoen euro voor uitgetrokken door het stadsbestuur.

Het Design Museum in Gent is een van de opmerkelijkste musea van Vlaanderen. Het biedt een overzicht van vormgeving door de eeuwen heen en is gehuisvest in een renaissancegebouw, een voormalige textielfabriek, een binnenplaats en een patriciërswoning. Dit beschermde monument krijgt een nieuw dak en de gevel wordt gerestaureerd.
Het museum zal ook fors worden uitgebreid met 2.800 vierkante meter, door een overkoepelde binnenplaats bij het complex te trekken. 

“De extra capaciteit van een uitbreiding zou voornamelijk ten goede komen van het publiek”, zegt directeur Lieven Daenens. Het publiek wordt beter bediend met een modern onthaal, een bookshop, een cafetaria en een lift.
De stad zoekt nog mogelijkheden om haar budget van zeven miljoen euro te vergroten en hoopt op steun uit de privésector.

www.designmuseumgent.be

Reageer op dit artikel