nieuws

Bouw en Civiel Award

Geen categorie

Onlangs heeft het personeelsbemiddelingsbureau Vitae voor de dertiende keer de ‘Bouw en Civiel Award’ uitgereikt. Tien Hogescholen uit heel Nederland presenteerden op de finaledag hun beste afstudeerproject, waarna een vakjury de uiteindelijke winnaars bepaalde. De Bouw Award is toegekend aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, de Hogeschool van Amsterdam mocht de Civiel Award in ontvangst nemen.

De Hogeschool Leeuwarden heeft de Bouw Award gewonnen met het ontwerp voor een Nationaal Historisch Museum in Den Haag. Uit de analyse van de afstudeergroep bleek dat er aanzienlijke verbeteringen moesten worden doorgevoerd om het ‘bestaande idee’ voor het museum te transformeren naar een ‘plan’. Het resultaat was volgens de jury een doordacht en consistent geheel, waardoor de presentaties eruit sprongen. De tweede en derde prijs gingen achtereenvolgens naar de Hogeschool Amsterdam met het project Polder Kunst Museum en naar de Hogeschool Utrecht met hun visie op de herontwikkeling Station Amsterdam Sloterdijk.

Het project Natuurcompensatie Westerschelde van de hogeschool van Amsterdam was goed voor de Civiel Award. Doel van het project is het op een natuurlijke wijze uitbreiden van het slik en het laten ontstaan van een schor in de Westerschelde. Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch met het project Waterige wegen ontving de tweede prijs, het project Offshore windmolenfundaties in diep water door de Hogeschool Utrecht was goed voor de derde prijs.

De Vitae Bouw en Civiel Award wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt aan de landelijk beste afstudeerprojecten Bouwkunde en Civiele Techniek. Iedere hogeschool nomineert één afstudeerproject voor deelname. De winnaars ontvangen naast een Award een reis naar een Europese stad.

Reageer op dit artikel