nieuws

Station Bijlmer wint RIBA European Award

Geen categorie

Het station Amsterdam Bijlmer ArenA in stadsdeel Amsterdam Zuidoost heeft de Britse architectuurprijs RIBA European Award gewonnen. Het station is een gezamenlijk ontwerp van het Londonse Grimshaw Architects en advies- en ingenieursbureau Arcadis.

Bijlmer-Buitenaanzicht.jpg  Bijlmer-Overzicht perrons.jpg

De prijs gaat naar het station vanwege het excellente architectonische ontwerp in samenhang met de stedebouwkundige inpassing in de omgeving. 

Het station Amsterdam Bijlmer ArenA werd in november 2007 geopend. De architecten Jan van Belkum van Arcadis en Neven Sidor van Grimshaw creëerden in gezamenlijkheid met de technische ingenieurs van ARCADIS dit bijzondere stationsgebouw. Het station verwerkt tot 60.000 reizigers per dag, met pieken van 25.000 reizigers in anderhalf uur bij grote evenementen.

Bijlmer-Overzicht vide.jpg  bijlmer-Luchtfoto.jpg

In de Architect van maart 2008 is een uitgebreide projectbeschrijving opgenomen van dit project. Klik hier voor de pdf.

 

Reageer op dit artikel