nieuws

Project – Renovatie Zaandammerplein verloopt voorspoedig

Geen categorie

Sinds 2005 werkt Ymere aan de renovatie van het Zaandammerplein. Het monumentale complex is destijds ontworpen door architect De Bazel, architect Marloes van Haaren is verantwoordelijk voor het nieuwe ontwerp.

Project – Renovatie Zaandammerplein verloopt voorspoedig

Drie woonblokken zijn inmiddels helemaal gereed en aan de twee andere woonblokken wordt nog hard gewerkt. De renovatie omvat niet alleen de woningen, ook de buitenruimte wordt grondig aangepakt. Zo is het plein opnieuw ingericht. Een van de binnentuinen, waarop de bewoners uitzicht hebben, is opgeknapt. Landschapsarchitect Lodewijk Baljon liet zich bij zijn ontwerp hiervoor inspireren door de sierlijke elementen van de Amsterdamse school. De oplevering van de binnentuin door wethouder Rolf Steenwinkel van stadsdeel Westerpark en Emile Spek van Ymere was reden voor een feest samen met de bewoners.

www.ymere.nl

Reageer op dit artikel