nieuws

Interieur – Swarovski als functionele blikvanger

Geen categorie

Het kristalmerk Swarovski zet haar eerste stappen in de wereld van domotica. Het bedrijf Berker heeft het kristal verwerkt in een schakelaar, die nu te zien en beleven is in de domotica-demonstratiewoonkamer van installateur Leertouwer in Barneveld.

Interieur – Swarovski als functionele blikvanger

De facetgeslepen kristallen bal kreeg de naam Crystal Ball en is bijna geen schakelaar meer te noemen. Naast het oogstrelende uiterlijk is het ook een slimme blikvanger. Een zachte aanraking is voldoende voor de bal om licht, jaloezieën, rolluiken enzovoort mee te bedienen. 

De Crystal Ball maakt onderdeel uit van een metamorfose die de demonstratiewoonkamer van kenniscentrum Domutron heeft doorgemaakt. Kenniscentrum Domutron brengt op het gebied van domotica theorie en praktijk samen. Dit met als doel domotica doordacht, functioneel en bruikbaar te integreren in woon-, werk- en zorgomgevingen. Het kenniscentrum heeft een voorlichtingsruimte waar de verschillende facetten van technologie functioneel beleeft en gebruikt kunnen worden. Domutron is een initiatief van Leertouwer b.v. in Barneveld en in 2002 uitgeroeid tot een samenwerkingsverband van meerdere installatiebedrijven. 

De Crystal Ball is onderdeel van het domoticaconcept Conview, waarmee Leertouwer de veelzijdigheid in domoticatoepassingen laat zien. In de woonkamer en via panelen naast de woonkamer worden verschillende bedieningsmogelijkheden van veel verschillende fabrikanten getoond. 

Reageer op dit artikel