nieuws

Interieur – Samensmelten in een meubel

Geen categorie

Designonstock.com introduceert binnenkort de salontafel Lunar, ontworpen door Roderick Vos. Lunar is de eerste salontafel in de collectie en onderscheidt zich door het subtiele samenspel van de aluminium poten met het houten blad, waardoor beide materialen elkaar versterken. Door de vormgeving van de poten lijkt het bovendien alsof het houten blad zweeft.

Interieur – Samensmelten in een meubel

Roderick Vos wilde vermijden dat de vorm van het tafelblad en de poot twee aparte elementen zijn en wilde blad en onderstel laten ‘samensmelten’ tot één vormconcept, met een vloeiend lijnenspel. 

Het gietwerk van de satellietachtige poten loopt over in het houten blad, doordat een metalen band zich als het ware om de vier hoeken heen wikkelt. Deze band geeft stabiliteit en is tegelijkertijd een decoratief element. 

Lunar kan worden uitgevoerd in drie houtsoorten: eiken, Amerikaans noten en sucupira en is verkrijgbaar in drie bladmaten: 80 bij 120 cm, 100 bij 100 cm en 70 bij 160 cm. 

www.designonstock.com

Reageer op dit artikel