nieuws

Interieur – Designklassiekers Paulin opnieuw in productie

Geen categorie

Het werk van de beroemde Franse ontwerper Pierre Paulin is nooit uit de gratie geweest, maar de belangstelling voor zijn ontwerpen neemt dit jaar opvallend toe. Op de meubelbeurzen in Keulen en in Milaan ruimden meubelmerken als Artifort en Ligne Roset prominente plaatsen in voor de ontwerpen van Paulin die zij opnieuw in productie nemen.

Interieur – Designklassiekers Paulin opnieuw in productie

Artifort herïntroduceerde eerder al de ABCD bank en Le Chat, naar aanleiding van Paulins vijftigjarig jubileum als ontwerper voor het Nederlandse meubelmerk. Nu volgt de F 444, een stoel uit 1963. Volgens Artifort is het een van de meest representatieve designmeubelen uit de vernieuwende jaren zestig. De fauteuil is tot op de dag van vandaag een collectors item en bestaat uit een tuigleren zitgedeelte in een roestvast stalen frame.

Ligne Roset bracht de collectie van bankstellen, fauteuils en poefen die in de jaren zeventig in het Elysee Palace stonden opnieuw uit. Deze Pumpkin-collectie was destijds revolutionair, doordat het zitmeubel als los volume werd gepresenteerd, zonder poten en volledig gevormd uit schuim. Dit zorgde voor een ongekende vrijheid wat betreft vormgeving en voor ongekend comfort, omdat de zitting zich vormde naar het lijf van de gebruiker en niet andersom. 

Pumpkin is nu verkrijgbaar als een bankstel, loveseat, fauteuil met hoge en lage rug en als poef. De bekleding is geheel te verwijderen door middel van een rits en verkrijgbaar in moderne rode en roze tinten. 

www.artifort.com

www.ligne-roset.nl

Reageer op dit artikel