nieuws

Beijing Workers Indoor Gymnasium en Beijing Workers Stadium

Geen categorie

Het Workers Indoor Gymnasium en het Workers Stadium liggen beide in Chaoyang, aan de rand van het Central Business District.

Beijing Workers Indoor Gymnasium en Beijing Workers Stadium

Het Beijing Workers Stadion is in China bekend om de voetbalwedstrijden van de Guo’an Volksvoetbalclub die hier worden gespeeld. Tijdens de Asian Olympics in 1990 was dit icoon het Nationaal Stadion met openings- en sluitingsceremonieën.

Het Workers Stadion is gebouwd in 1959 en maakt onderdeel uit van de zogenaamde Tien Grote Bouwwerken die eind jaren vijftig voor de tiende verjaardag van de Volksrepubliek zijn gebouwd. Het Workers Indoor Gymnasium is in 1961 gebouwd. In 2004 zijn beide bouwwerken gerenoveerd in verband met de naderende Olympische Spelen. Met ruim 70.000 stoelen biedt het Workers Stadion een plek voor de kwart-finales en halve-finales voetbal.

Het Workers Indoor Arena telt 13.000 stoelen en wordt tijdens de Spelen gebruikt voor boxwedstrijden, tijdens de paralympics voor Judo.

Reageer op dit artikel