nieuws

Beijing Science and Technology University Gymnasium

Geen categorie

Het Beijing Science and Technology University Gymnasium wordt tijdens de Olympische Spelen gebruikt voor Judo en Taekwondo. Het complex is ontworpen door Zhuang Weimin, dean aan de Tsinghua University, en daarmee directeur van het aan deze universiteit gelieerde Architectural Design and Research Institute.

Beijing Science and Technology University Gymnasium

Het gebouw is een ‘natuurvriendelijk’ en ‘mensvriendelijk’ ontwerp. 

Tijdens de Paralympics is deze hal in gebruik voor Rolstol Basketball en Rolstoel Rugby wedstrijden. Het gymnasium heeft 8000 zitplaatsen waarvan de helft na afloop van de Spelen zal worden verwijderd ten gunste van een zwembad. 

Na de Spelen wordt het gebouw geschonken aan de studenten en docenten aan de Beijing Science and Technology University. Ook voor de woonwijk rondom de campus zal het 25.000 vierkante meter grote gymnasium een functie gaan vervullen als fitnesscentrum.  

Het gebouw maakt gebruik van de modernste technologieën op klimatologisch gebied. Het voorziet in eigen energiebehoefte via zonnepanelen. Water wordt zoveel mogelijk gezuiverd en hergebruikt. Met behulp van 148 fiber optic light buizen met een diameter van 530 millimeter wordt op dagen met sterk zonlicht het interieur aangelicht. ’s Nachts stralen de buizen lichtbundels terug naar de hemel.

Reageer op dit artikel