nieuws

UNStudio gekozen als architect voor Post Rotterdam

Geen categorie

UNStudio is gekozen als architect voor de herontwikkeling van het voormalige postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam, Post Rotterdam. Tijdens de presentatie van het binnenstadsplan 2008-2020 van de gemeente Rotterdam in Post Rotterdam, heeft Ben van Berkel zijn plan voor Post Rotterdam aan de pers en het publiek toegelicht.

 UN Studio-3.jpg    UN Studio-2.jpg

Bij de herontwikkeling moet de monumentale kwaliteit van het pand bewaard blijven. In het voormalige postkantoor worden hoogwaardige winkels gecombineerd met diverse horeca voorzieningen en mogelijk een designhotel. 

Aan de prijsvraag deden vier architecten mee; Jo Coenen, Erick van Egeraat, Wilmotte (F) en UNStudio. Het concept geeft optimaal invulling aan het programma. Veel waardering is er voor de wijze waarop UNStudio het plan aan de Meentzijde wil ontsluiten voor het winkelend publiek. De Meent en de Coolsingel kunnen elkaar hierdoor versterken. 

Het ontwerp van UNStudio omvat de publieke ruimte, een verticale foyer, een herwaardering van de centrale hal en een mogelijke hotelontwikkeling. Retail-functies staan centraal in het ontwerp; winkelen is een belangrijke vrijetijdsbesteding en als sociale activiteit onderdeel van de hedendaagse stedelijke cultuur. 

UN-studio.jpg

Daarnaast wordt er ruimte gecreëerd voor de organisatie van o.a. evenementen tentoonstellingen en andere publieke aangelegenheden. 

De komende maanden zal het concept in nauw overleg met de gemeente en de Rijksdienst voor monumenten verder uitgewerkt worden. Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind 2010 aanvangen.

UN-studio-4.jpg

Reageer op dit artikel