nieuws

Toekomstbeeld van duurzame en aansprekende architectuur

Geen categorie

Rijksbouwmeester Mels Crouwel heeft vijf architectenbureaus gevraagd een ontwerp te maken voor een duurzaam kantoorgebouw.

Opdracht was een kantoorgebouw aan de Zuid-As te Amsterdam te ontwerpen met een milieu-index voor gebouwen van 350, volgens de zogenaamde Green Calc+ rekenmethode. De deelnemende architectenbureaus waren: Onix Groningen, Erick van Egeraat Associates Architects Rotterdam, VMX Architects Amsterdam, 51N4E Brussel en Architectenbureau Paul de Ruiter bv. Amsterdam.

bouwm-onix.jpg  bouwm-VMX.jpg
Onix Groningen.                                     VMX Architects Amsterdam.

Deze studieopdracht ondersteunt de Rijksgebouwendienst bij zijn streven naar een verduurzaming van de rijksgebouwen. De vijf architectenbureaus laten zien dat het niet alleen gaat om het toepassen van gangbare technieken, zoals koude- en warmteopslag in de grond en windturbines. Voor een echt toekomstigbestendig gebouwontwerp moet er ook op een andere manier naar het gebruik van de ruimte worden gekeken (zoals functiemenging). 

bouwm-EEA-staand.jpg  
Erick van Egeraat Associates Architects Rotterdam.

Voor meer informatie over de Green Calc+ rekenmethode zie: www.greencalc.com

bouwm-51N4E.jpg  bouwm-Paul de Ruiter.jpg
51N4E Brussel.                                        Paul de Ruiter bv. Amsterdam.

Reageer op dit artikel