nieuws

Techniek – Stekerbaar installeren vergroot installatiesnelheid met 85 procent

Geen categorie

Isolectra heeft onlangs een stekerbaar installatiesysteem aangebracht in een woning in aanbouw. Dit ging volgens het bedrijf 85 procent sneller dan conventioneel installeren.

Stekerbaar installeren is het opbouwen van een elektrische installatie uit op maat gemaakte prefableidingen voorzien van speciale stekkers en het gestekerd aansluiten van speciale verdelers, contactdozen en schakelaars. Doordat wanden en plafonds niet beschadigd worden, kunnen de werkzaamheden in een keer worden afgerond. Dit geeft efficiencywinst voor het hele bouwproces en voor de installateur, die in een keer klaar is. Ook is het systeem flexibel. Afwijken of uitbreiden van het plan is geen probleem. Bovendien is het volgens Isolectra eenvoudig. Het aantal punten waarop een fout gemaakt zou kunnen worden, wordt teruggebracht van 10 à 15 naar 1 à 2  procent. 

Voorwaarden zijn eenvoudig toegankelijke ruimtes in vloeren en wanden en het niet gebruiken van inflexibele en tijdrovende buizen en centraaldozensystemen.

www.isolectra.nl

Reageer op dit artikel