nieuws

Project – Nieuw leven voor de Bizetflat

Geen categorie

Vorige maand is de renovatie van de Bizetflat in Naaldwijk gestart. Naar ontwerp van Architektenburo Otto Das worden 99 appartementen getransformeerd tot comfortabele 55-pluswoningen. Opdrachtgever Vestia speelt hiermee in op de toenemende vergrijzing van het Westland.

Project – Nieuw leven voor de Bizetflat

De 35-jaar oude flat wordt zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde grondig aangepakt. De entrees worden vernieuwd en zijn zo een opvallend onderdeel van het gebouw. Zij worden voorzien van degelijk hang en sluitwerk en doordat zij geheel van glas zijn, is de sociale controle groter. Dit alles komt de veiligheid van de bewoners ten goede. Het verwarmingssysteem wordt aangepast aan de hedendaagse eisen, de woningen worden voorzien van rookmelders, drempels worden verlaagd en er komt een aparte ruimte voor de scootmobiel. Al deze ingrepen zorgen ervoor dat het gebouw optimaal wordt voor de huisvesting van 55-plussers.

Zes jaar na de eerste besprekingen over een mogelijke renovatie, is het eindelijk zover. Opdrachtgever en bewoners hopen op een voorspoedige bouwtijd, die naar verwachting in de loop van volgend jaar zal zijn afgerond.

www.vestia.nl

Reageer op dit artikel