nieuws

Project – Bouw seniorenappartementen in Lelystad gestart

Geen categorie

Aan Visarenddreef in het Hanzepark in Lelystad realiseert Woonzorg Nederland 120 seniorenwoningen, waarvan vorige week de eerste steen is gelegd.

Project – Bouw seniorenappartementen in Lelystad gestart

Bij het ontwerp van het appartementencomplex ‘De Hanzekade’ heeft Jurjen van der Meer van architectenbureau De Zwarte Hond zich laten inspireren door de Hilversumse architect en stedebouwkunde W.M. Dudok

De architectuur van Dudok kenmerkt zich door het gebruik van baksteen in warme aardetinten en respect voor groen en natuur. Door licht- en schaduwwerking in de bouwvolumes, die ontstaan door verspringen, uitbouwen en uitkragingen, heeft Van der Meer in zijn eigen interpretatie aan het ontwerp gegeven. Het complex heeft een tijdloos karakter, wat onder andere tot uidrukking komt in de overzichtelijke ruimtelijke indeling. 

In het Hanzepark komen tussen nu en 2012 ruim achthonderd woningen, kantoren, een woonzorgcentrum en een groen park. Woonzorg Nederland speelt bij de realisatie hiervan een grote rol.

www.woonzorg.nl
www.dezwartehond.nl

Reageer op dit artikel