nieuws

Oplevering – Daglicht diep ondergronds

Geen categorie

In de nieuwe parkeergarage van het World Forum in Den Haag is altijd daglicht te zien. Mecanoo architecten heeft een glazen stolp over een gouden binnenkern geplaatst, waardoor het daglicht doordringt tot op de laagste van drie ondergrondse verdiepingen.

Oplevering – Daglicht diep ondergronds

De gouden binnenkern, waarin zich het centrale trappenhuis en de lift bevinden, staat los in de ruimte. De bijzondere lichtinval ontstaat door grote vides. Op de kern zijn de eerste tien artikelen van de rechten van de mens geschreven in het Frans, Engels, Nederlands en Portugees, waardoor het internationale thema van het forum wordt benadrukt. Het World Forum maakt zich sterk voor bijeenkomsten rondom vrede en recht wereldwijd.

Om te zorgen dat de bezoeker zich makkelijk kan oriënteren en veilig voelt, is al het verticale verkeer opgenomen in de middenzone. Ook de doorgaande lichtlijn die de rijrichting aangeeft, vergemakkelijkt de oriëntatie. De garage is afgewerkt met veel glas en hout en biedt plaats aan 850 auto’s. De ingang ligt aan de Johan de Wittlaan.

Reageer op dit artikel