nieuws

Oplevering – Bloemen te koop in architectonische kiosk

Geen categorie

Op de hoek van de Hoogenhoucklaan/Ruygrocklaan in Den Haag staat een nieuwe bloemenkiosk. Dankzij zijn detaillering en materialisering heeft de kiosk een eenvoudige uitstraling. Hierdoor past hij goed in zijn omgeving. Het ontwerp is afkomstig van Willers architectuur uit Rotterdam.

bloemen-geopend.jpg    bloemenkiosk-liggend-1.jpg

Een bloemenkiosk heeft veel werk- en stallingsruimte nodig en moet rekening houden met diverse weersituaties zoals direct zonlicht, wind, regen en vorst. Wouter Willers heeft in zijn ontwerp verschillende gebruiksmogelijkheden gecreëerd. De deuren hebben een L-vorm, staan op wielen en zijn uitgevoerd als verplaatsbare windschermen. Hierdoor zijn zij op iedere, van de weerssituatie afhankelijke, gewenste positie rondom de bloemenkiosk te plaatsen. Als de kiosk sluit worden de windschermen in hun basispositie geplaatst en vergrendeld. 

bloemenkiosk-liggend-2.jpg

De kiosk is gemaakt met een gesloten achterzijde en een open voorzijde. Het gesloten gedeelte aan de achterzijde is aan de buitenzijde bekleed met bitumineuze dakbedekking met een gemêleerde bruine steenslag. Hier overheen is gaas gespannen om klimplanten te laten groeien. Dit wordt doorgezet op het dak. Het regenwater wordt via de achterwand opgevangen in een grindstrook aan de voet van de kiosk. Het te openen en verplaatsbare deel is uitgevoerd in kozijnhout met gehard glas. 

bloemenkiosk-staand-1.jpg

De te openen delen zijn transparant uitgevoerd. Een daklicht zorgt voor daglicht aan de achterzijde van de kiosk. Robuuste houten werkbladen versterken de kwetsbare uitstraling van de bloemen. De afwerkvloer krijgt door middel van pigment een lichte kleur. De binnenzijde van de kiosk is afgewerkt met multiplex.

www.willersarchitectuur.nl

Reageer op dit artikel