nieuws

Locaties buiten Beijing

Geen categorie

Om de kans op na afloop functieloze stadions te voorkomen en om meerdere delen van het land bij de Spelen te betrekken zijn zes van de 37 locaties buiten Beijing gelegen.

In de miljoenensteden Shengyang, Qinhuangdao en Tianjin zijn nieuwe voetbalstadions gebouwd. Ook in Shanghai worden Olympische voetbalwedstrijden gehouden in het sinds 1997 bestaande ‘80.000 people’s Stadium’, het op één na grootste stadion van China. Voor de paardensport wordt uitgeweken naar de voormalige Britse kroonkolonie Hong Kong Island, waar zich vanouds hoogwaardige faciliteiten bevinden. Het zeilen vindt plaats in de havenstad Qingdao waar ook een nieuw Olympisch dorp en een perscentrum zijn ingericht.

voetbalstadion te Shenyang.jpg 

Voetbalstadion te Shengyang.

voetbalstadion Tianjin.jpg 

Voetbalstadion te Tianjin.

 

Voetbalstadion te Shanghai.

Reageer op dit artikel