nieuws

Karres en Brands landschapsarchitecten wint in Kopenhagen

Geen categorie

Karres en Brands landschapsarchitecten en POLYFORM arkitekter uit Denemarken hebben de internationale ontwerpwedstrijd voor de herinrichting van de Købmagergade, Hauser Plads en Kultorvet in Kopenhagen gewonnen. Twaalf teams bestaande uit bekende internationale bureaus, waren geselecteerd om een ontwerpvoorstel te maken voor het centrale plein in Kopenhagen.

Karres en Brands landschapsarchitecten wint in Kopenhagen

Het winnende ontwerp ‘Fra Kultorvet til Mælkevejen (Van Kultorvet naar de Melkweg)’ van Karres en Brands landschapsarchitecten en Polyform is in samenwerking met Oluf Jørgensen Ingenieurs(Denemarken) en Ulrike Brandi Licht (Duitsland) tot stand gekomen.

Het ontwerp stimuleert aan één kant het intensieve stadsleven en legt tegelijkertijd een verbinding met het rijke verleden van Kopenhagen. De straat verandert langzaam van licht naar donker afhankelijk van de plek, het gebruik en de geschiedenis van die plek. Drie pleinen zijn door hun specifieke geschiedenis en plek in de stad zeer verschillend ingericht. Op Kultorvet is de nieuwe natuurstenen bestrating geïnspireerd door de handel in kolen in de 18e eeuw. Het Trinitas kerkplein met zijn beroemde observatorium verandert ‘s avonds in een grote sterrenhemel. Het rustig gelegen Hauser Plads wordt een groene oase in de binnenstad met een spannende speelplek en glooiende grasvelden. Het totale project heeft een budget van ongeveer 90 miljoen deense kronen (12 miljoen euro).

Karres en Brands landschapsarchitecten en POLYFORM arkitekter zullen samenwerken in een joint venture waarin het Deense ingenieursbureau Oluf Jørgensen en Ulrike Brandi Licht uit Hamburg als adviseurs deelnemen. Deze nieuwe joint venture zal verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling en projectbegeleiding van dit winnende plan.

www.karresenbrands.nl 

www.polyformarkitekter.dk

Reageer op dit artikel