nieuws

Jianwai SOHO

Geen categorie

Dit uit een spannende combinatie van laagbouw met hoogbouw bestaande complex is een ontwerp van Riken Yamamoto and Field Shop uit Japan.

Het complex ligt in het hart van het Central Business District en huisvest luxueuze appartementen en diverse vestigingen van internationale bedrijven, waaronder OMA. De gebouwen zijn 25 graden gedraaid ten opzichte van het grid waarop Beijing is gebouwd om een betere lichtinval te verkrijgen en het uitzicht te optimaliseren. Op maaiveldniveau zijn talrijke winkels, bars en restaurants te vinden. Verdiepte tuinen maken fysiek en visueel een verbinding met commerciële ruimten en een parkeergarage in de benedenwereld. De eerste fase van het complex omvat 70.000 vierkante meter. Dit stedelijk project is een uniek mix van wonen, werken en recreëren. Dankzij de blijvende betrokkenheid van de ontwerpers is, in tegenstelling tot veel andere projecten waar buitenlandse bureaus bij betrokken waren, de uitvoering en detaillering van Jianwai SOHO van hoge kwaliteit.

Reageer op dit artikel