nieuws

Interieur – Variatie in de huiskamer

Geen categorie

Op de Salone del Mobile in Milaan presenteerde de Utrechtse fabrikant Pastoe een nieuw flexibel kastsysteem, ontworpen door de Duitse kunstenares Elisabeth Lux. Motion bestaat uit losse elementen die in een serie van twee, drie of vier aan elkaar worden geschakeld.

Interieur – Variatie in de huiskamer

Motion is geïnspireerd op een ouderwets sieradendoosje. “Ik zocht een kast die als een verrassing oogt en ook iets persoonlijks heeft. Als je de kast opent, dan vouwt hij zich als het ware om je heen, als een warme deken. Dan zit of sta je echt ín je kast, omringd door je meest dierbare spullen,” aldus Lux.
De essentie van het ontwerp is één herkenbare vorm met een schijnbaar onuitputtelijke bron aan variatie. De kast is verrijdbaar, wat de flexibiliteit en ook het karakter vergroot. Motion kan eenvoudig worden verplaatst van bijvoorbeeld een subtiele opstelling in één lijn langs de muur tot een indrukwekkende blikvanger centraal in de ruimte. 

www.pastoe.nl

Reageer op dit artikel