nieuws

Interieur – Een compacte woonoplossing

Geen categorie

De vraag hoe leegstaande kantoren of andere utiliteitsgebouwen zijn te transformeren tot woningen, houdt architecten en bestuurders al decennia bezig. Met de Cubi denkt Cubi Living Furniture uit Maastricht een oplossing te hebben gevonden: dit meubel bevat op een beperkt aantal vierkante meters alle essentiële woonelementen en kan los in allerlei ruimtes worden geplaatst.

cubi-VariantA(Qbic).jpg

In elk gebouw waar een basisinfrastructuur aanwezig is, kan de Cubi worden geïnstalleerd. Het voordeel is de snelle doorlooptijd van de bouw. De elementen waaruit het meubel is opgebouwd, hebben maximale afmetingen van 200 bij 90 centimeter. Als alle onderdelen in de betreffende ruimte aanwezig zijn, is de Cubi binnen vier uur gereed voor gebruik. Het is een combinatie van prefab en bouwen op locatie. De materialen die worden gebruikt zijn van hoge kwaliteit, duurzaam en kunnen worden hergebruikt, waardoor demontage en opbouw op een andere locatie ook mogelijk zijn. De flexibiliteit van het gebouw zelf en de ruimte blijven gehandhaafd. Zo kunnen leegstaande (kantoor)panden gemakkelijk en snel, zonder beschadigingen of ingrijpende aanpassingen worden veranderd in een functionele woonruimte, al dan niet tijdelijk.

cubi-VariantB(Kitchenette).jpg 

In de Cubi, die op maat en naar wens kan worden samengesteld, zijn de basisvoorwaarden om te wonen aanwezig. Er kan worden gekozen uit combinaties tussen wonen, werken, slapen, baden, ontspannen en koken. Afhankelijk van de doelgroep kan een aantal van deze functies worden geïntegreerd, of allemaal. 

Qbic, een nieuwe budgethotelketen, zette de Cubi al op grote schaal in voor haar vestigingen in Amsterdam WTC, Maastricht en Antwerpen, waar zij leegstaande gebouwen transformeren tot designhotels voor een jonge doelgroep. Ook BAM Utiliteitsbouw en Philips pasten de Cubi toe in enkele projecten. 

www.cubi-furniture.com

cubi-VariantC.jpg

Reageer op dit artikel