nieuws

Interieur – Bamboe op de vloer

Geen categorie

Onder het motto ‘Mark your space’ presenteerde Danskina op de Salone del Mobile in Milaan twee nieuwe producten, genaamd Bamboo en Bambusa.

Interieur – Bamboe op de vloer

Dit zijn volgens de Nederlandse tapijtfabrikant de eerste twee kleden ter wereld die geheel zijn vervaardigd van bamboevezels. Naar eigen zeggen werkte Danskina samen met de ontwerpers Ulf Moritz en Felix Diener anderhalf jaar aan de ontwikkeling van deze producten, om dezelfde kwaliteit te waarborgen als van de textielkleden. Het tapijt Bamboo heeft een poolhoogte van 40 mm, Bambusa is wat korter: 12 mm. Beide hebben een zijde-achtige, elegante glans. 

De bamboekleden zijn antibacterieel, antistatisch, geluidabsorberend en vochtregulerend. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, getest door TNO en geschikt voor de commerciële markt. Dit kleed kan gebruikt worden met vloerverwarming. Bamboo is handgetuft en verkrijgbaar in 20 kleuren.

Daarnaast toonde Danskina de twintig nieuwe kleuren waarin de bestaande tapijten Corale en Grano vanaf dit jaar verkrijgbaar zijn. Deze kleurenreeks is ontworpen door Christiane Müller. Het bestaande kleurenpalet is tot het einde van dit jaar nog te bestellen. 

Danskina geeft aan met ontwerpers uit verschillende disciplines te willen samenwerken om nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande te optimaliseren. Een voorbeeld daarvan is de nieuw ingerichte showroom aan de Cruquiusweg in Amsterdam. Hier realiseerde de Duitse ontwerpstudio jehs + laub een open en aantrekkelijke ruimte, waarin alle producten van Danskina kunnen worden tentoongesteld. 

www.danskina.com

Reageer op dit artikel