nieuws

Gerko Projectafbouw wint met Agora Theater

Geen categorie

Op de 6e Internationale Saint-Gobain Gypsum Trophy in Brussel dongen maar liefst 21 landen mee naar deze prestigieuze prijs voor de binnenafbouw. Gyproc Nederland, vertegenwoordigd door Gyproc Professional ‘Gerko Projectafbouw’ met het Agora Theater in Lelystad, kreeg de eerste prijs.

gyproc-agora-liggend.jpg    gyproc=agora liggend-2.jpg

De jury vond dat in dit project de grenzen van de mogelijkheden met Gyproc gipsplaten goed zijn afgetast en dat Gerko Projectafbouw het interieur van dit buitengewoon complexe ontwerp van UNStudio meer dan voorbeeldig heeft uitgevoerd. 

Binnen de Saint-Gobain Gypsum Trophy staat vakmanschap bij de toepassing van gipsproducten centraal; de wedstrijd heeft als doel de creativiteit en kwaliteit in de binnenafbouw te bevorderen. 

Het Agora Theater in Lelystad is een toonbeeld van vakmanschap en architectonische vormgeving met Gyproc Metal Stud-systemen. Hiermee zijn in de foyer dubbelgekromde vlakken gevormd die, dankzij de montage van Gerko, als een vloeiende lijn naar boven cirkelen. Het hoogtepunt volgt in de theaterzaal, waar met Gyproc diamantvormige wanden en plafonds zijn gemaakt. De kristallijne vlakken zijn in wisselende standen geplaatst en zorgen zowel voor een goede akoestiek als voor een oogstrelende vormgeving. De esthetische kwaliteiten van een op zich eenvoudig basismateriaal als de gipskartonplaat komen hier ten volle tot uiting. 

gyproc-agora-staand.jpg   gyproc-agora staand-2.jpg

Gerko Projectafbouw is opgericht in 1996 door Maurits Kooistra en is gespecialiseerd in speciale projecten in de binnenafbouw. 

www.gyproc.nl

Reageer op dit artikel