nieuws

Erkenning voor ‘Kop van 5’

Geen categorie

Aan het sociale woningbouwproject ‘Kop van 5’ in Halsteren is een tweede prijs toegekend in de categorie ‘collective housing’ van de internationale Archizinc Trophy 2008.

kopvan staand-1.jpg    kopvan staand-2.jpg

Sturm Architekten kreeg de onderscheiding vorige week in Parijs vanwege de inventieve oplossingen, de ruimtelijke kwaliteiten, de lichtinval, de bijzondere toegangsbruggen en de manier waarmee de gevels met zink zijn bekleed.

In ‘Kop van 5’ zijn van twee bouwlocaties door projectarchitect Tjitse Schaap een project gemaakt waarin twee verschillende woningbouwcorporaties participeren. Hierdoor waren extra voorzieningen als een atrium, logeerkamer en een parkeergarage mogelijk.

kopvan liggend-2.jpg

Het project is geselecteerd uit 150 projecten wereldwijd door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit architecten, voorzitters van architectenorganisaties en medewerkers van universiteiten uit diverse landen (o.a. Frankrijk, Canada, Griekenland, Libanon, Spanje, Polen, België en Nederland).

kopvan - liggend-1.jpg    

www.sturmarchitekten.nl

Reageer op dit artikel