nieuws

Eerste woontoren Zuidas

Geen categorie

Vandaag wordt in Amsterdam de eerste woontoren aan de Zuidas opgeleverd. Bij deze gelegenheid zal het consortium Mahler4 de 194 huur- en koopwoningen overdragen aan Vesteda.

Eerste woontoren Zuidas

Het gebouw ‘New Amsterdam’, een  ontwerp van de Architecten Cie, ligt in het hart van Mahler 4 en wordt aan de noordzijde begrensd door de promenade van het toekomstige HSL-station Zuid en de Vrije Universiteit. In de plint van de toren bevinden zich winkels, de entree tot de parkeergarage en de lobby. De 23 woonverdiepingen zijn door de betonnen kolomconstructie vrij indeelbaar. De woningen variëren zo van kleine hoekappartementen tot lofts met een diepte van 28 meter. De toren is geleed door verticale balkonstroken en door een variatie in hoge en lage openingen.

Reageer op dit artikel