nieuws

1001 Klimaatoplossingen

Geen categorie

Ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, de FME-CWM, startte onlangs de campagne ‘1001 Klimaatoplossingen’. Vijftien verenigingsleden toonden hun ‘duurzame hoogstandjes’ op een catwalk aan de leden van de Tweede Kamer. FME-voorzitter Jan Kamminga: “We hebben geen klimaat-, maar een financieringsprobleem.”

1001 Klimaatoplossingen

De boodschap aan de politici was helder: maak snel werk van het duurzaam inkopen door de overheid, en regel waar mogelijk consumentenkrediet, om duurzame producten sneller op de markt te krijgen. “De kabinetsdoelstelling om in het jaar 2020 minder energie te verbruiken,   minder CO2 uit te stoten en meer gebruik te maken van duurzame energie, kan al in 2012 worden behaald. Het is slechts een kwestie van knopen doorhakken en in actie komen”, aldus Kamminga.

Volgens Kamminga is het zaak dat consumenten en bedrijven de investeringen in duurzame producten snel terugverdienen. Hij vindt dat als het kabinet haar ambitieuze doelstellingen wil waarmaken, het moet luisteren naar de makers van de oplossingen. Hij roept daarom minister Cramer van VROM en minister Van der Hoeven van EZ op om de technologische industrie te koesteren als de maker van de oplossingen voor vele maatschappelijke problemen. 

Op de catwalk waren de volgende bouwgerelateerde producten te zien:
Corus: sterk en licht staal – 10% minder gewicht
Remeha: HRe-ketel – 20% minder CO2-uitstoot, 20% minder energieverbruik
ETAP: Energy & Light Manager – tot 75% energiebesparing
GTI: langetermijnenergieopslagsysteem – tot 65% minder fossiele brandstof
Heliomax: zonneboiler – opwekking duurzame energie, geen CO2-uitstoot
Brink Climate Systems: energiezuinig bouwen met het Passiefhuisconcept   – tot 75% energiebesparing
Solland Solar: Back-contact Solar Cell – opwekking duurzame energie
Darley BV: elektrisch aangedreven metaalbuigautomaat Multifold E-drive – tot 32% energiebesparing

Reageer op dit artikel