nieuws

Verburg Hoogendijk Architekten finalist Footbridge Award 2008

Geen categorie

Verburg Hoogendijk Architekten (VHA) heeft zich met een ontwerp voor de brug in de Oostvaardersbuurt in Almere gekwalificeerd als finalist voor de internationale prijsvraag ‘Footbridge Awards 2008’ in de categorie ‘esthetisch met een overspanning 30 tot 75 meter’.

Verburg Hoogendijk Architekten finalist Footbridge Award 2008

De brug van bijna 100 m lang ligt in een belangrijke route voor voetgangers en fietsers tussen het centrum van de wijk en het recreatiegebied de Oostvaardersplassen. De route over het binnenwater heeft een curve die de brug volgt. VHA ontwierp de brug als een gebogen vleugel die over het water scheert .

De prijs wordt op 2 juli a.s. uitgereikt tijdens de Third International Conference Footbridge 2008 in Porto (Portugal). Dit evenement wordt georganiseerd door de Faculty of Engineering van de Universiteit van Porto, in samenwerking met het Technical Advisory Bureau for Steel Users.

VHA neemt het in de finale op tegen de Svratkabrug in Tsjechië en de brug van de Univeriteit van Limerick, Ierland. 

www.vharch.nl

Reageer op dit artikel