nieuws

Potvis in Almelo

Geen categorie

In 2011 zal er in Almelo een potvis aanspoelen, dat beweert althans Spring Architecten. Het bureau ontwierp naar eigen zeggen ‘een icoon’ in de vorm van een potvis, bedoeld voor het nieuwe Almelo. Het masterplan hiervoor is nog in uitvoering.

Potvis in Almelo

potvis-2-liggend.jpg    potvis-3-liggend.jpg

De potvis staat in dit geval voor een combinatiegebouw waarin een hotel, kantoren, ‘wellness’ faciliteiten, kinderopvang, vrijetijdsbesteding, showrooms en parkeren zijn ondergebracht. Het gebouw met een oppervlakte van 24.000 m2 komt op de hoek van de Nijreessingel en de Bornsestraat. Het 314 meter lange gebouw is opgebouwd uit een kop, een lijf en een staart en verheft zich richting stadscentrum. 

potvis-4-liggend.jpg    potvis-5-liggend.jpg

Volgens plan moet het combinatiegebouw in 2011 klaar zijn.

Reageer op dit artikel