nieuws

Personalia – Eenjarig bestaan

Geen categorie

Afgelopen vrijdag vierde het bureau Van Herk de Kleijn Schroeder De Jong zijn eenjarig bestaan.

Het bureau is dertig jaar geleden opgericht door Arne van Herk en Sabien de Jong en maakte aanvankelijk furore met plannen voor de Amsterdamse Havengebieden, lang voordat iemand daar belangstelling voor had. Woningbouw op Wittenburg vormde het begin van een lange reeks plannen in de stadsvernieuwing. Tot de hoogtepunten van het latere werk behoren het logiesgebouw voor de Marine in Den Helder en de woningbouw op Borneo Sporenburg. Tijdens de druk bezochte festiviteit lichten Noud Schroeder en Rozemarijn de Jong de nieuwe koers toe. Harm Tilman stelde, dat in het werk van Van Herk & De Kleijn het maken van dingen versmelt met een ongewone belangstelling voor de stad. Laura Weber haalde herinneringen op aan de Res Nova, het schip waarop Arne en Sabien in de jaren zeventig hun bureau begonnen. 

www.vanherkdekleijn.nl

Reageer op dit artikel