nieuws

Oplevering – Dak eerste ‘autoverkoopmachine’ ter wereld gesloten

Geen categorie

A12 Architecten ontwierp de behuizing van ’s wereld eerste ‘autoverkoopmachine’ in Groningen. Het gebouw heeft een grote, schuine constructie en een oppervlakte van 12.000 m2. In september is de opening van Autoborg.

Oplevering – Dak eerste ‘autoverkoopmachine’ ter wereld gesloten

Het gebouw is meer dan 150 meter lang met binnen een 200 meter lange ovale loopbrug. Hiervandaan hebben klanten en adviseurs goed zicht op de auto’s.  

De showroom heeft een gebogen glasvliesgevel die de dynamiek van mobiliteit symboliseert. De zogenoemde servicestrook heeft juist rechte lijnen en een gevel van geperforeerde golvende staalplaat. In dit deel komen onder meer een Profile Tyrecenter voor onderhoudswerk, een autoverhuurbedrijf en een wasstraat. De constructie van de showroom bestaat uit prefab betonkolommen en stalen liggers.

www.a12architecten.nl

Reageer op dit artikel