nieuws

Oplevering – Ambtenaren aan de slag in voormalige Raadhuis Heemstede

Geen categorie

In Heemstede is door ADP architectuur design en planning, het oude Raadhuis verbouwd tot gemeentehuis. De gemeente Heemstede wilde de gemeentelijke diensten centraliseren en alle ambtenaren huisvesten in een locatie.

heemstede-1.jpg    heemstede-2.jpg

De gevels van de in de jaren zeventig aangebracht uitbreiding van het uit 1906 daterende pand werden gestript. Daaromheen is een nieuwe schil van kantoren aangebracht. De aanbouw omarmt hiermee het oude karakteristieke raadhuis dat hierdoor zijn dominante positie houdt. Zo blijft het dorpse karakter van het Raadhuisplein gewaarborgd. 

heemstede-staand.jpg    heemstede-staand-2.jpg

Onlangs is het uitgebreide en vernieuwde raadhuis in gebruik genomen. De nieuwe opzet biedt plaats aan circa 130 flex-werkplekken waar zo’n 180 ambtenaren gebruik van maken. De oude burgerzaal is in het vernieuwde complex de raadzaal geworden, en de hal met publiekszaken is aanzienlijk uitgebreid en heeft een grote gedaanteverwisseling ondergaan.

www.hmadp.nl

Reageer op dit artikel