nieuws

Interieur – Pak op en neem mee

Geen categorie

Offecct ging voor haar nieuwe collectie onder andere in zee met Satyendra Pakhalé, die voor het Zweedse meubelmerk de tafel Grip Satellite tekende.

Interieur – Pak op en neem mee

Volgens de ontwerper stelt de huidige informele levensstijl andere eisen aan design dan dat het deed in de jaren dertig of veertig. Design uit die periode noemt hij ‘streng en saai’, Pakhalé kiest liever voor een speelse en ontspannen aanpak. Uit deze overtuiging is de Grip Satellite geboren. Grip is een tafel die gemakkelijk kan worden opgepakt (vandaar de naam) en verplaatst, dankzij de kleine handgreep aan het tafelblad. Zo is de tafel op een zonnige dag mee te nemen naar de tuin, kan hij naast de leunstoel worden gezet als bijzettafel en is het een multifunctioneel meubel in de werkomgeving. Wat dat betreft is Grip een ouderwets ontwerp, bedoeld om het leven gemakkelijker te maken. 

Satyendra Pakhalé koos Corian als materiaal vanwege de onderhoudsvriendelijkheid, het gewicht en omdat het duurzaam is. De ontwerper vindt dat als een product niet lang mee kan gaan, het geen bestaansrecht heeft. 

www.offecct.se 

Reageer op dit artikel