nieuws

Interieur – Fraai en functioneel

Geen categorie

Tijdens de Salone del Mobile in Milaan presenteerde Robert Bronwasser van Smool recente ontwerpen voor onder andere Palau, Klomp, Goods, Cascando, Royal Goedewaagen en Workware en enkele nieuwe prototypes. De ontwerpen van Smool worden altijd gekenmerkt door functionaliteit en door een aantrekkelijk vormgegeven uiterlijk.

Interieur – Fraai en functioneel

Interessant is zijn werk voor Royal Goedewaagen, een Nederlandse aardewerkfabriek die al bijna 400 jaar vakmanschap en handwerk combineert met moderne productietechnieken. Bronwasser begon hier in 2007 als art director en adviseert bij het opzetten van nieuwe collecties. Voor New Traditionals selecteerde hij enkele producten uit de vaste collectie en paste daar verschillende decoratietechnieken op toe, zoals glazuur in verschillende kleuren en tinten, handmatige beschildering, transfers en fototransfers. Met deze collectie worden de authentieke vormen uit het verleden naar het heden gehaald en laat Goedewaagen haar mogelijkheden zien.

Voor Palau ontwierp Bronwasser het modulaire systeem Bricks, dat oneindig veel combinatiemogelijkheden heeft en speciaal is ontwikkeld voor de zakelijke omgeving. Bricks bestaat uit 9 verschillende zitelementen, 9 rugleuningen, 4 armleuningen, wanden en laptopblaadjes, die allemaal onderling koppelbaar zijn. De onderdelen worden gekoppeld geplaatst, maar kunnen in andere configuraties flexibel worden opgesteld. Zo maakt het systeem het mogelijk in één meubel verschillende functionaliteiten te herbergen, zoals wachten, vergaderen, werken, socializen. Op aanvraag kunnen de afmetingen van de zitelementen ook worden aangepast.

www.smool.nl/milan

Reageer op dit artikel