nieuws

Inschrijving AM NAi Prijs 2008 geopend

Geen categorie

Sinds 2002 organiseert het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) samen met AM, ontwikkelaar van woonomgevingen, stedelijke centra, kantoren(parken) en winkelcentra, tweejaarlijks de AM NAi Prijs. De prijs wordt uitgereikt voor het beste, opgeleverde gebouw ontworpen door een architect jonger dan veertig. Tot en met maandag 26 mei aanstaande kunnen jonge architecten hun beste gebouw opgeleverd in 2006 of 2007 aanmelden.

Inzenden kan alleen door architecten die in het jaar van oplevering 40 jaar of jonger zijn. In het geval dat het bureau uit meerdere architecten bestaat, dient de gemiddelde leeftijd in het jaar van oplevering 40 jaar of jonger te zijn. De architect kan ook uit het buitenland afkomstig zijn en in Nederland werkzaam en gevestigd zijn. De architect moet ingeschreven staan bij het architectenregister in Den Haag. 

Bij de AM NAi Prijs verschijnt tevens een publicatie. De genomineerden zullen hierin uitgebreid worden behandeld. Het boek wordt uitgegeven door NAi Uitgevers.

Inzendingen voor de AM NAi Prijs (drie A3-panelen) kunnen tot en met 26 mei 2008 bij het NAi worden aangeleverd ter attentie van de Postkamer o.v.v. ‘AM NAi Prijs 2008’. De projecten van de genomineerden worden opgenomen in de collectie van het NAi.

Meer informatie over de inschrijving is te vinden op www.nai.nl/amnai

Reageer op dit artikel