nieuws

Duurzaam design in Gelderland

Geen categorie

Het Centrum Beeldende Kunst Arnhem heeft sinds kort een aparte ruimte beschikbaar voor de presentatie van design, de zogenaamde D-CUBE.

Duurzaam design in Gelderland

Met het project NEST wil het Centrum aandacht vragen voor duurzaam ontwerpen en in het kader daarvan zijn daar en in het CBKApeldoorn overzichtstentoonstellingen te zien van Bruno van Hooijdonk en Harry Koopman. Onder de naam Interior Adventures for Real laten zij een tafel zien die bestaat uit verzaagde onderdelen van andere tafels die ze via de website Marktplaats aankochten.

Koopman Van Hooijdonk kennen elkaar van de Arnhemse academie, waar ze beiden in 1998 afstudeerden. In 2006 startten ze een gezamenlijk designmerk en een jaar later presenteerden ze hun werk op de internationale meubelbeurs in Milaan.

expo-nieuwsfoto1.jpg

Hun tafel Mediaeval Rosso stamt eigenlijk uit de collectie van de in de jaren zeventig beroemde meubelfabriek Oisterwijk, die de Nederlandse interieurs voorzag van plompe, donkere, massieve eiken tafels en bankstellen. De tafel die de twee onder handen namen, oogt echter verre van plomp. Het eiken is van een lichte kleur, decoraties zijn verwijderd en het blad en de brede poten zijn voorzien van felrood laminaat. Daardoor is het ineens een heel ander meubel, dat er licht en zelfs frivool uitziet. In de D-CUBE zijn behalve de tafel ook kasten en lampen te zien. Deze meubels zijn nog nergens in productie genomen. 

Werk van Interior Adventures for Real is tot 15 juni te zien in het CBKApeldoorn op de tentoonstelling NEST en van 15 mei tot en met 29 juni in het CBKArnhem. 

www.cbkgelderland.nl/apeldoorn

http://www.iafr.nl/website/Collezione.html

Reageer op dit artikel