nieuws

Brand in icoon van naoorlogs Duitsland

Geen categorie

Het vuur dat vorige week dinsdag woedde in de Philharmonie van Berlijn, in 1963 tot stand gekomen op basis van een ontwerp van Hans Scharoun, heeft het interieur onaangetast gelaten. Dat maakte een woordvoerder eind vorige week bekend.

Brand in icoon van naoorlogs Duitsland

Het vuur richtte wel grote schade aan in het tentvormige dak. Dat de schade niet groter was wordt geweten aan de deskundigheid waarmee de Berlijn brandweer het vuur heeft bestreden. De Philharmonie was in de jaren zestig hét symbool van het naoorlogse West Duitsland en wordt algemeen beschouwd als het hoogtepunt van de Duitse bouwcultuur in de jaren zestig. Verder wordt de zaal geroemd om de ongeëvenaarde akoestiek. Het is voor de tweede keer in haar bestaan dat de Philharmonie grote schade oploopt. Eerder gebeurde dat bij concerten van de Britse rockband Rolling Stones in 1969.

Reageer op dit artikel